آموزش ساخت یک درایو یو‌اس‌بی (USB) ریکاوری ویندوز ۱۰

آموزش ساخت یک درایو یو‌اس‌بی (USB) ریکاوری ویندوز ۱۰

به گزارش عصر پایش به نقل از گویا آی تی؛ شما هرگز نمی دانید که چه زمانی به یک درایو ریکاوری ویندوز به منظور برگرداندن سیستم به وضعیت پیشین نیاز دارید. بنابراین حالا وقت آن است که این درایو را بسازید تا در موقع ضرورت بتوانید از آن استفاده کنید. این کار بسیار ساده است. در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوه ایجاد یک درایو یو‌اس‌بی ریکاوری ویندوز ۱۰ آشنا شوید.

یک درایو ریکاوری همانند سی‌دی یا دی‌وی‌دی است که شما در گذشته همراه با لپ تاپ یا کامپیوتر از پیش آماده خود دریافت می کردید. بیایید کمی به عقب برگردیم. در گذشته کامپیوترهای شخصی به همراه یک سی‌دی یا دی‌وی‌دی عرضه می شدند که محتوای این دیسک ها یک ایمیج از سیستمی بود که از کارخانه خارج شده بود. اگر سیستم عامل کامپیوتر دچار مشکل می شد، شما به سادگی می توانستید مجددا آن را به حالت اولیه بازگردانید. (اگرچه با این کار تمام نرم افزارها و اطلاعاتی که بر روی سیستم خود داشتید را از دست می دادید.) امروزه تولیدکنندگان، یک ایمیج از سیستم را در درون یک پارتیشن مخفی از درایو اصلی شما قرار می دهند. فلش درایو ریکاوری ویندوز نیز بر اساس همین ایده ساخته می شود. این دایور علاوه بر این که امکان نصب مجدد ویندوز را برایتان فراهم می سازد، شامل چندین ابزار عیب یابی است که می تواند در شرایطی که سیستم شما بوت نمی شود به کمکتان بیاید. برخی از این ابزارها به عنوان بخشی از سیستم عامل محسوب می شوند. در قدیم اگر کامپیوتر شما در هنگام بوت شدن دچار مشکل شد، منویی نمایش داده می شود و از شما می خواهد که سیستم را در حالت Safe Mode امتحان کنید یا از حالت Last known good configuration استفاده نمایید. اما حالت Safe mode و Last known good configuration دیگر در ویندوز ۱۰ وجود ندارند. بنابراین در حال حاضر نیاز است تا شما این ابزارها را بر روی یک درایو قابل بوت یو‌اس‌بی قرار دهید. هر کسی که از ویندوز استفاده می کند باید یک نمونه از این درایوها را در اختیار داشته باشد تا بتواند در مواقع ضروری از آن استفاده نماید.

آموزش

در ادامه نحوه ایجاد این درایور ریکاوری را به شما آموزش خواهیم داد و خواهیم گفت که توسط آن چه کارهایی می توانید انجام دهید.

در ابتدا یک فلش دیسک ۸ گیگابایتی یا ۱۶ گیگابایتی تهیه کرده و سپس آن را به درگاه یو‌اس‌بی کامپیوتر خود متصل کنید. سپس به قسمت Control Panel بروید. حال در نوار جستجو عبارت Create a recovery drive را تایپ نمایید. هم چنین می توانید با رفتن به مسیر زیر به این قسمت دست یابید:
System & Security > Security & Maintenance > Recovery

برای طی کردن ادامه مسیر ممکن است سیستم از شما درخواست رمزعبور مدیر کند. در پنجره ای که تصویر آن را در زیر مشاهده می کنید گزینه Back up system files to the recovery drive را تیک بزنید و سپس بر روی Next کلیک نمایید. برای این که بتوانید از فلش درایو ریکاوری خود استفاده نمایید باید سیستم خود را توسط آن بوت کنید. این که کامپیوتر شما چگونه از طریق فلش بوت می شود بسته به مدل مادربرد و قدمت کامپیوتر شما می تواند متغیر باشد. اما معمولا می توانید با فشردن یکی از کلیدهای تابعی در زمان بوت شدن ویندوز به پنجره بوت دسترسی پیدا کنید. از این قسمت شما فلش درایو موردنظر را انتخاب می کنید. طبیعتا پس از انجام این کار سیستم شما از فلش درایو ریکاوری شما بوت می شود.

پس از این که توانستید با موفقیت فرایند بوت از طریق فلش درایو را انجام دهید، صفحه ای ظاهر خواهد شد که آپشن Troubleshoot در آن دیده می شود. بر روی آن کلیک کنید. با انجام این کار پنجره ای مشابه تصویر زیر ظاهر خواهد شد که شامل دو گزینه است: Recover from a drive و Advanced options (البته ممکن است گزینه Factory Image Restore نیز دیده شود.)

آموزش

اولین گزینه به شما این امکان را می دهد تا ویندوز را مجددا نصب کنید. توجه داشته باشید که در صورت استفاده از این گزینه تمام اطلاعات و نرم افزارهای شما پاک خواهند شد. در واقع با این روش یک نسخه کاملا جدید از ویندوز بر روی سیستم شما نصب می شود. این روش هیچ ارتباطی با ریستور کردن یک فایل بک آپ ندارد.

گزینه دوم که Advanced Options نام دارد به شما این امکان را می دهد که با استفاده از شیوه های مختلف مشکلات ویندوز خود را برطرف سازید. با انتخاب این گزینه صفحه زیر ظاهر خواهد شد.

آموزش

عملکرد هر یک از این گزینه ها به شرح زیر است:

System Restore. استفاده از این گزینه سیستم شما را به حالتی برمی گرداند که همه چیز به خوبی کار می کرد. این روش بر روی اطلاعات شما تاثیر منفی نخواهد داشت. اما باعث پاک شدن برخی از نرم افزارهای شما خواهد شد. نرم افزارهایی که شما بعد از ایجاد یک نقطه بازگشت (restore point) بر روی سیستم خود نصب کردید.

System Image Recovery. اگر شما تاکنون از ابزار image backup در ویندوز ۱۰ استفاده کرده اید، این گزینه می توانید برایتان مفید باشد. شما می توانید با استفاده از این آپشن ایمیجی که از سیستم خود تهیه کرده اید، ریستو نمایید و سیستم خود را به زمانی برگردانید که این ایمیج را تهیه کرده بودید.

Startup Repair. این گزینه تلاش می کند تا تمام مشکلاتی را که از بوت شدن سیستم شما جلوگیری می کنند، برطرف کند. اما جزییاتی از روند کاری که انجام می دهد در اختیار شما نمی گذارد یا اگر موفق بود، مشکل مربوطه را عنوان نمی کند. استفاده از این گزینه به عنوان اولین راه حل به شما پیشنهاد می شود. زیرا سریع ترین و کم هزینه ترین روش به حساب می آید.

Command Prompt. استفاده از خط فرمان می تواند برای اجرای بسیاری از ترفندها مفید باشد به خصوص برای اجرای دستور SFC /Scannow که به منظور اسکن و اصلاح فایل های سیستمی آسیب دیده به کار می رود. همه ما می دانیم که Command Prompt ابزاری بسیار کارآمد است و اگر شما بدانید که قصد انجام چه کاری را دارید به خوبی می توانید از ظرفیت ها و پتانسیل بالقوه این ابزار استفاده کنید.

Go Back to the Previous Build. با استفاده از این گزینه می توانید به بیلد قبلی ویندوز برگردید. به عبارت دیگر این گزینه به شما کمک می کند تا ویندوز خود را به شرایط قبل از به روز رسانی که احتمالا سبب ایجاد مشکل در بوت نشدن سیستم شما شده است، برگردانید.

همانطور که ملاحظه می کنید برخورداری از یک درایو ریکاوری می توانید بسیار مفید باشد. بنابراین به شما پیشنهاد می کنیم در صورتی که هنوز اقدام به تهیه چنین درایوی نکردید، این کار را انجام دهید.

کد خبر: 1532 | 15:45، 1396-07-05 نسخه چاپی ارسال به