رمز عبارت‌گونه چیست؟

رمز عبارت‌گونه چیست؟

به گزارش عصر پایش به نقل از ایتنا، شما تقریبا هر روز از رمز عبور استفاده میکنید. از دسترسی به ایمیل و بانکداری آنلاین تا خرید اینترنتی کالا و یا دسترسی به گوشی‌های هوشمندتان. با این حال رمز عبور یکی از نقاط ضعف شما نیز هست، اگر کسی رمز عبور شما را بدست آورد، می‌تواند هویت شما را سرقت، پول شما را انتقال و یا به اطلاعات شخصی شما دسترسی پیدا کند. رمز عبور قوی برای حفاظت از خود ضروری است. در این مقاله، خواهید آموخت که چگونه با استفاده از یک نوع رمز عبور که رمز عبارتگونه نامیده می‌شود، رمز عبوری قوی ایجاد کرده و به آسانی آن را به خاطر بسپارید.

رمز عبارت‌گونه
چالشی که همه ما با آن روبرو هستیم این است که هکرهای سایبری، روش‌های پیچیدهای برای حدس زدن و یافتن رمز عبور توسعه دادهاند، و هر روز هم ماهرتر می‌شوند. این به این معنی است که اگر رمزهای عبور ضعیف که حدس زدن آنها آسان است انتخاب کنید، هکرها می‌توانند رمزهای عبور شما را به راحتی بدست آوردند. یک گام مهم برای حفاظت از خود استفاده از رمز عبوری قوی است. هر چه رمز شما کاراکترهای بیشتری داشته باشد، قوی‌تر و حدس آن برای هکر سخت‌تر است. اما، به خاطر سپردن رمز عبور پیچیده و طولانی مشکل است. بنابراین توصیه می‌کنیم از رمزهای عبارت گونه استفاده کنید. اینها عبارات یا جملات ساده‌ای هستند که به آسانی قابل به خاطر سپردن هستند، اما به دست آوردن یا حدس زدن آنها سخت است. در اینجا مثالی می‌زنیم.
Where is Carrier Digit?
دلیلی که این رمز عبارت گونه را خیلی قوی می‌کند، نه تنها طول 23 حرفی آن است، بلکه از حروف بزرگ و علایم نقطه‌گذاری نیز استفاده می‌شود (به یاد داشته باشید، فاصله و علامت سوال از علائم هستند). شما میتوانید رمز عبارت‌گونه را حتی قوی تر کنید اگر حروف را با اعداد و یا علایم جایگزین کنید، مثل جایگزین کردن حرف a با نماد @ و یا حرف o با عدد صفر. اگر وب‌سایت یا برنامه‌ای تعداد کاراکتر های عددی که در رمز می‌توانید بکار ببرید را محدود می‌کند، حداکر تعداد کاراکتر‌های مجاز را استفاده کنید.

استفاده از رمزهای عبارتگونه بصورت امن
همچنین باید دقت کنید که چگونه از رمزهای عبارت گونه استفاده می‌کنید. استفاده از یک رمز عبارتگونه کمکی نخواهد کرد اگر خرابکارها بتوانند به راحتی آن را سرقت و یا کپی کنند.

۱. حتما از رمزهای عبور مختلف برای هر حساب و یا دستگاه خود استفاده کنید. به عنوان مثال، هرگز از همان رمز عبوری که برای کار و یا حساب بانکی خود استفاده می‌کنید، برای حساب‌های شخصی خود، مانند فیس‌نما، آپارات و یا تلگرام استفاده نکنید. به این ترتیب، اگر یکی از حساب‌های شما هک شد، حساب‌های دیگر هنوز در امان هستند. اگر رمزهای عبور زیادی برای بخاطر سپردن دارید (که بسیار معمول است)، به فکر استفاده از یک برنامه مدیریت رمز عبور باشید. این برنامه‌ای است که تمام رمزهای عبور شما را بطور امن ذخیره می‌کند. به این ترتیب تنها رمز عبوری که شما لازم است به یاد داشته باشید، رمز عبور ورود به رایانه و این برنامه مدیریت رمز عبور می‌باشد.

۲. هرگز رمز عبور خود یا تکنیکی که برای ایجاد یا انتخاب آنها به کار می‌برید را با کسی در میان نگذارید، از جمله همکاران خود. به یاد داشته باشید، رمز عبور یک راز است. اگر کس دیگری می‌داند، آن عبارت دیگر امن نیست. اگر شما تصادفا رمز خود را با شخص دیگری به اشتراک گذاشتید، و یا فکر می‌کنید که عبارت عبور شما ممکن است به خطر افتاده باشد و یا به سرقت رفته باشد، لازم است تا آن را بلافاصله تغییر دهید.

۳. درست مانند رمز عبور کلمه‌ای، از انتخاب رمزهای عبارت گونه متداول و آنهایی که به آسانی قابل حدس زدن هستند بپرهیزید.
به عنوان مثال، عبارت
»With eighteen years training experience«
یک رمز عبارت گونه خوبی نیست از آن جهت که شناخته شده است.

۴. از رایانه های عمومی مانند رایانه‌های داخل هتل‌‌ها و یا کتابخانه ها برای ورود به حساب کاری یا بانک استفاده نکنید. از آنجا که هر کسی می‌تواند از این رایانه‌ها استفاده کند، ممکن است این رایانه‌ها با برنامه های مخرب که تمام کلیدهای تایپ شده را ثبت می‌کند آلوده شده باشد. تنها با استفاده از رایانه و یا دستگاه‌های تلفن همراه قابل اعتماد به حساب محل کار خود و یا حساب‌های بانکی وارد شوید.

۵. مراقب وبسایت‌هایی باشید که از شما میخواهند به سوالات شخصی پاسخ دهید. این سوال ها موقعی– مورد استفاده قرار میگیرند که شما رمز عبور خود را فراموش کرده باشید و نیاز به بازنشانی آن هستید. مشکل این است که پاسخ به این پرسش ها اغلب می‌تواند در اینترنت، و یا حتی در صفحه شخصی شبکه های اجتماعی شما یافت. حتما اگر شما به سوالات شخصی پاسخ میدهید، تنها جوابهایی را انتخاب کنید که در دسترس عموم نیست و یا اطلاعات ساختگی استفاده کنید. نرم افزارهای مدیریت رمز عبور می‌تواند در این انتخاب و ذخیره این پاسخها به شما کمک کنند.

6. بسیاری از حساب های آنلاین خدماتی به نام احراز هویت دو عامی یا دو مرحله ای ارائه می‌کنند. در این حالت شما نیاز به بیش از فقط رمز عبور برای ورود هستید، مثل رمز عبور به گوشی‌های هوشمند شما فرستاده می‌شود. این گزینه بسیار امن‌تر از رمز عبارت گونه تنها است. در صورت امکان، همیشه از این روشهای قوی‌تر احراز هویت استفاده کنید.

۷. دستگاه های موبایل، اغلب نیاز به PIN برای محافظت از دسترسی به آنها است. به یاد داشته باشید PIN چیزی بیش از رمز عبور نیست. هرچه PIN طولانی‌تر باشد، امن‌تر است. بسیاری از دستگاه‌های تلفن همراه به شما اجازه تغییر شماره PIN به رمز عبارت گونه واقعی را میدهند.

۸. در نهایت، اگر شما دیگر از حسابی استفاده نمی‌کنید، حتما آن را ببندید، حذف و یا غیر فعال کنید.

کد خبر: 2633 | 12:15، 1397-01-06 نسخه چاپی ارسال به