چطور از کروم در حالت آفلاین استفاده کنیم؟

چطور از کروم در حالت آفلاین استفاده کنیم؟

به گزارش عصر پایش؛ اینترنت بخش مهمی از زندگی افراد محسوب می شود، به طوری که قطع شدن آن حتی برای مدتی کوتاه ممکن است بسیار عذاب‌آور باشد. حال، خبر خوش این است که در حالت آفلاین هم می‌توان بعضی از کارها را با مرورگر گوگل کروم (Google Chrome) انجام داد.

وقتی اینترنت قطع می‌شود، بدون توجه به این که از چه نوع کامپیوتری استفاده می‌کنید، نباید امیدتان را به طور کامل از دست دهید. پیشنهاد می‌کنیم قبل از این که اینترنت قطع شود با ما همراه باشید تا در این راهنما ببینیم چه تنظیماتی را باید از قبل آماده کنیم.

دسترسی به ایمیل

کروم

اگر از ایمیل در خود مرورگر استفاده می‌کنید، بدون اینترنت هم می‌توانید به صندوق ورودی‌تان دسترسی داشته باشید. کافی است افزونه‌ی Gmail Offline را نصب کنید تا ایمیل‌های اخیر شما را بر روی فضای داخلی کامپیوتر ذخیره کند. متاسفانه، در صورت قطع بودن اینترنت Gmail Offline نمی‌تواند ایمیل‌های جدید را به شما نشان دهد. اما پیغام‌های قبلی که در سیستم کَش (Cache) شده برای شما در دسترس خواهد بود. به علاوه، می‌توانید ایمیل جدید هم تنظیم کنید تا خود جی‌میل بلافاصله بعد از وصل شدن اینترنت آن را به طور خودکار ارسال کند.

پس برای انجام این کار ابتدا افزونه مذکور را نصب کنید. سپس روی چرخ دنده بالای راست صفحه کلیک کنید. به این ترتیب می‌توانید به پیغام‌های هفته گذشته، دو هفته یا یک ماه قبل دسترسی پیدا کنید. رابط کاربری این برنامه به زیبایی خود جی‌میل نیست، اما هنگام قطع شدن اینترنت همین هم غنیمت است.

کارهای خود را ادامه دهید

کروم

گوگل درایو (Google Drive) و سه اپلیکیشن آنلاین داخل آن – یعنی Docs ، Sheets و Slides – حالت آفلاین هم دارند که به درد مواقعی می‌خورد که اینترنت در دسترس نباشد. البته این ویژگی را هم باید قبل از قطع شدن اینترنت تنظیم کرده باشید.

برای انجام این کار از صفحه اصلی رابط کاربری گوگل درایو روی آیکن چرخ دنده سمت راست صفحه کلیک کنید، سپس تیک گزینه‌ای که کنار عبارت Offline وجود دارد را بزنید.

این ویژگی فایل‌های متنی، صفحات گسترده و ارائه‌های شما را در فضای داخلی سیستم ذخیره می‌کند. به علاوه به شما اجازه می‌دهد تا فایل متنی جدید بسازید یا فایل‌های فعلی خود را ویرایش کنید، ولی امکان دسترسی به فایل‌های سنگین مثل ویدیوها و موسیقی‌ها وجود ندارد (مگر اینکه خودتان آن‌ها را به طور جداگانه دانلود کرده باشید).

حالت آفلاین کروم تغییرات اعمالی شما را به همان صورتی که در وب ذخیره می‌کرد، روی سیستم شما ذخیره می‌کند. بلافاصله پس از وصل شدن اینترنت، همه چیز را با سرور سینک (همگام‌سازی) می‌کند تا اطلاعات شما به‌روز شود.

سرگرمی‌ها

کروم

سرویس‌های بزرگ استریم مثل اسپاتیفای (Spotify) و نتفلیکس (Netflix) حالت آفلاین ندارند. بنابراین در حال حاضر در صورت قطع بودن اینترنت با استفاده از کروم نمی‌توانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید. در عوض کروم فقط می‌تواند فایل‌هایی که با فرمت MP3 یا MP4 دانلود شده باشد را پخش کند.

کافی است فایل مورد نظر خود را از داخل هارد سیستم بکشید و درون یک پنجره خالی کروم رها کنید تا پخش شود. برای استفاده آفلاین از محتواهای اسپاتیفای یا نتفلیکس باید نرم‌افزارهای نسخه دسکتاپ آن‌ها را دانلود کرده و قبل از قطع شدن اینترنت موسیقی و فیلم‌های خود را داخل کامپیوتر بریزید.

بررسی تقویم

کروم

گوگل علاوه بر جیمیل و درایو، اکثر اپلیکیشن‌های خود مثل Google Calendar را طوری طراحی کرده تا به صورت آفلاین هم کار کنند. در تقویم، وقتی آفلاین هستید نمی‌توانید رویدادهای جدید بسازید، اما امکان بررسی برنامه‌های از پیش تعیین شده و پاسخدهی به دعوت‌نامه‌ها را دارید. تقویم گوگل بعد از وصل شدن مجدد اینترنت این پاسخ‌ها را برای گیرنده ارسال خواهد کرد.

برای تنظیم این حالت اپ مذکور را باز کرده و از بالای راست صفحه روی آیکن چرخ دنده کلیک و سپس گزینه‌ Offline را انتخاب کنید. درست مثل حالت‌های آفلاین سایر اپلیکیشن‌های گوگل، این برنامه هم بخشی از اطلاعات شما را درون کامپیوترتان ذخیره می‌کند تا در صورت نبود اینترنت هم بتوانید به آن‌ها دسترسی داشته باشید. در این بخش می‌توانید تعیین کنید که کدام تقویم‌ها درون سیستم شما ذخیره شود.

به خواندن مطالب ادامه دهید

کروم

قطع شدن اینترنت زمان مناسبی است تا مطالبی که مدت‌ها است پشت گوش انداخته‌اید را سر فرصت بخوانید. اما اگر مطالب مورد نظر شما روی وب باشد چه کار باید کرد؟ اپلیکیشن رایگان Pocket برای همین کار طراحی شده است. اگر مقاله‌ای که می‌خواهید بعداً بخوانید را در کروم باز کنید، Pocket به شما اجازه می‌دهد تا آن را ذخیره کرده و بعداً بخوانید.

Pocket حالت آفلاینی دارد که به شما اجازه می‌دهد تا مقاله‌های مورد نظر خود را بدون نیاز به اینترنت بخوانید. اکثر بخش‌های مقاله به جز ویدیوها، خیلی زود در سیستم شما ذخیره می‌شود تا در صورت نبود اینترنت هم بتوانید به مطالب دلخواه خود دسترسی داشته باشید.

بازی کنید

کروم

علاوه بر همه این موارد، در حالت آفلاین کروم می‌توانید لذت بازی‌های آنلاین را هم تجربه کنید. از بازی‌های نسبتاً جدید مثل Cut the Rope تا بازی‌های کاملاً کلاسیک نظیر Freecell Solitaire، می‌توانید در زمان‌های قطعی اینترنت سر خودتان را با یک بازی گرم کنید. کافی است هنگامی که اینترنت دارید بازی‌های مورد نظر خود را درون کروم نصب نمایید.

اپلیکیشن‌های زیادی در فروشگاه Chrome Web Store وجود دارد که به صورت آفلاین هم در دسترس کاربر هستند. به این فروشگاه بروید و از سمت چپ روی جعبه Runs Offline کلیک کنید تا بتوانید این اپ‌ها را ببینید. در این بخش برنامه‌های مختلفی مثل ابزارهای کاربردی، اپلیکیشن‌های تولید محتوا، بازی‌ها و غیره وجود دارد.

البته فارغ از همه این برنامه‌ها و بازی‌ها، خود کروم هم یک بازی مخفی دارد که فقط در صورت قطع بودن اینترنت قابل اجرا است. اگر صفحه‌ای را باز کنید و با پیام There is no internet connection مواجه شوید، دایناسوری را در صفحه می‌بینید که با زدن دکمه Space می‌توانید آن را به حرکت درآورده و هر بار با زدن همین دکمه او را از روی موانع عبور دهید.

کد خبر: 1334 | 15:30، 1396-06-14 نسخه چاپی ارسال به