اپلیکیشن‌های مسیریاب در حال تغییر نقشه‌های ترافیکی شهرها و کشاندن خودروها به خیابان‌ها و محله‌های خلوت هستند

اپلیکیشن‌های مسیریاب در حال تغییر نقشه‌های ترافیکی شهرها و کشاندن خودروها به خیابان‌ها و محله‌های خلوت هستند

به گزارش عصر پایش به نقل از یک پرشک، اپلیکیشن‌های مسیریاب و ناوبری مبتنی بر GPS در کنار مزیت‌هایی که دارند و به یک ابزار لازم و ضروری رانندگان در شهرهای بزرگ تبدیل شدند؛ یک معضل و چالش جدید درست کردند: تبدیل کردن محله‌های آرام به کابوس‌های ترافیکی!

حتما شما هم تجربه استفاده از اسنپ، تب‌سی و دیگر تاکسی‌های اینترنتی را دارید. متوجه شدید که راننده حتا برای لحظه‌ای حاضر نیست چشم از صفحه‌نمایش موبایل خود بردارد و آن را جایی نصب کرده که همیشه در جلوی چشمانش باشد.
در یک بزرگراه شلوغ و پر ترافیک گیر می‌کنید اما به ناگهان راننده، فرمان خودرو را می‌چرخاند و از یک کوچه یا خیابان فرعی فرار می‌کند. تعجب می‌کنید که چرا از بزرگراه منحرف شدید و این کوچه‌های تنگ و پیچ در پیچ چطور شما را به مقصد می‌رسانند؟ صبر می‌کنید تا ببینید پایان کار چه می‌شود. چند دقیقه بعد دقیقا جایی هستید که می‌خواستید. هم در زمان صرفه‌جویی شد و هم از ترافیک و شلوغی خبری نبود!

اپلیکیشن‌های ناوبری و مسیریابی مانند ویز، گوگل مپ و اپل مپ با استفاده از گزارش‌های لحظه‌ای و بررسی ترافیک خیابان‌ها و بزرگراه‌ها؛ رانندگان را به سوی کوچه‌ها و خیابان‌های فرعی و خلوت هدایت می‌کنند تا زودتر به مقصد برسند. این ویژگی برای رانندگان عالی است ولی باعث برهم‌خوردن نظم شهری، سلب آسایش شهروندان و چالش‌های جدید شده است.

در شهر واشنگتن، پلیس مجبور شده است برای برخی خیابان‌های محلی از خود شهروندان راهنماهایی بگذارد که جلوی ورود خودروها را بگیرند. همچنین؛ در برخی روزهای هفته طی اطلاعیه‌ای تردد در برخی خیابان‌ها را ممنوع می‌کند.

در برخی محله‌ها؛ خود ساکنین اقدام به نصب نشانه‌های زرد روی خودروهای خود کردند تا خودروهای غریبه تشخیص داده شوند و در صورت عبور از کوچه‌ها و خیابان‌های آن محله؛ جریمه شوند.

دلیل این کار هم روشن است؛ برخی خیابان‌ها مخصوص افراد سالمند یا بیمار است. برخی محله‌ها برای شهروندان خاصی در نظر گرفته شده است و همین‌طور ورود چند خودرو به درون یک خیابان می‌تواند ساعت‌ها کوچه‌ها و خیابان‌های دیگر را مسدود کند.

در یکی دیگر از محله‌های شهر واشنگتن؛ پلیس مجبور است در ساعت‌های خاصی از روز یک خیابان را ببندد چون چندین مدرسه در این خیابان هست و دانش‌آموزان بی‌توجه به تردد خودروها از این سو به آن سو می‌روند.

پلیس در چندین مورد با شکایت ساکنین محله‌هایی روبرو شده است که برای چندین ساعت در خانه خود گرفتار و زندانی شدند و امکان بیرون رفتن نداشتند.
تجربه بهتری برای رانندگان

رانندگان معمولا هیچ اطلاعی از خیابان‌های فرعی ندارند و فقط طبق راهنمایی و نقشه اپلیکیشن‌های مسیریاب وارد آن‌ها می‌شوند. توسعه‌دهنده‌گان این اپلیکیشن‌ها هم غالبا از این ویژگی دفاع می‌کنند.

سخنگوی اپلیکیشن ویز در مقابل اعتراض‌ها و شکایت‌های صورت گرفته؛ می‌گوید این ویژگی باعث شده است در شهرهای بزرگ ترافیک بهتر مدیریت شود و مدیران شهری و پلیس بتوانند در مواقع بحرانی و قفل شدن خیابان‌ها، بهتر تصمیم‌گیری کنند یا همیشه یک گام نسبت به خودروها و ترافیک جلوتر باشند.

به علاوه، سخنگوی ویز می‌گوید این اپلیکیشن در هر شهر ده‌ها ویراستار محلی دارند که قوانین و محدوده‌های ترافیکی جدید و روزانه درباره خیابان‌ها را ثبت می‌کنند. بنابراین؛ اگر پلیس ورود به یک خیابان را ممنوع کند، به رانندگان اطلاع داده خواهد شد.

در چندین محله واشنگتن، مردم به طور خودسر و داوطلبانه برخی ساعت‌های روز جلوی خودروهای غریبه را می‌گیرند که باعث واکنش پلیس و رانندگان شده است و تبعات دیگری ایجاد می‌کند.

پلیس واشنگتن می‌گوید بستن یک خیابان یا یک طرفه و ورود ممنوع آن باعث افزایش ترافیک در خیابان‌های اطراف می‌شود و همیشه نمی‌تواند قوانین منع تردد برای این خیابان‌ها وضع کرد.

شهروندان هم می‌گویند با خرید خانه‌هایی ویلایی و گران قیمت در محله‌های حومه‌ای شهر به دنبال آرامش و تردد محلی راحت‌تر بودند که با ورود خودروهای جدید؛ این امکان ازشان سلب شده است. در یک شهر؛ شهروندی به طور رسمی شکایتی به دادگاه بر علیه اپلیکیشن ویز داده است.

به هر حال، اپلیکیشن‌های مسیریاب به دنبال حل مشکل ترافیک و ایجاد تجربه رانندگی بهتری در شهرهای شلوغ هستند و تا حدودی موفق شدند ولی دارند چالش بزرگ‌تری می‌سازند و زندگی ساکنین محله‌های آرام و خلوت را برهم می‌زنند.

کد خبر: 2216 | 08:30، 1396-10-06 نسخه چاپی ارسال به