آیا افراد با گوش‌های بزرگ بهتر می‌شنوند؟!

آیا افراد با گوش‌های بزرگ بهتر می‌شنوند؟!

به گزارش عصر پایش به نقل از آی تی رسان؛ در قلمرو حیوانات، اندازه گوش‌ها لزوما قابلیت شنوایی را مشخص نمی‌کند، برای درک این موضوع کافی است تا قدرت شنوایی خفاش‌ها و خرگوش‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید. آن‌ها هر دو گوش بزرگ و برجسته دارند، اما محدوده فرکانس‌های آن‌ها بسیار متفاوت است. خفاش‌ها می‌توانند فرکانس‌هایی در بازه ۲،۰۰۰ تا ۱۱۰،۰۰۰ هرتز را بشنوند این در حالی است که خرگوش‌ها می‌توانند تنها فرکانس‌هایی در بازه ۹۰ تا ۲۲،۸۰۰ هرتز را شناسایی کنند.

جالب است بدانید در اکثر حیواناتی که دارای گوش‌های بزرگی هستند، اندازه گوش بیشتر مربوط به محافظت و خنک نگه داشتن حیوانات است تا کمک به تشخیص صدا. برای درک این موضوع می‌توانید در نظر بگیرید که گوش‌های فیل‌های آفریقایی چقدر بزرگتر از فیل‌های آسیایی است. این گوش‌های غول پیکر به تغییر و هدایت گرما از بدن کمک می‌کنند و یک ویژگی مفید در آب و هوای گرم محسوب می‌شوند.

اما بیایید همین مورد را در افراد بررسی کنیم. قسمت خارجی گوش‌های ما که به‌عنوان برگچه گوش شناخته می‌شود دارای دو هدف اصلی است که شامل محافظت از کانال گوش و صدای کانال آن می‌شود. جالب است بدانید که هیچ یک از این توابع در گوش‌های بزرگتر بهبود نیافته است و شکل گوش ما در اینجا بسیار مهم است. از سوی دیگر باید در نظر داشته باشید که طیف وسیعی از اشکال لاله گوش انسان، تفاوت‌های شنوایی را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد؛ بجز این‌که ممکن است یک نقص مادرزادی وجود داشته باشد، ساختار اصلی گوش در همه افراد نسبتا یکسان است.

در حالی‌که برگچه گوش نقش مهمی را ایفا می‌کند، مکانیزم‌هایی که برای شنوایی حیاتی هستند، در لایه‌های عمیق‌تر یافت می‌شوند. به‌عنوان مثال، سلول‌های مو را در نظر بگیرید. این گیرنده‌های صوتی به انتقال سیگنال‌های شنوایی به مغز کمک می‌کند، به‌طوری که آن‌ها در گوش داخلی قرار می‌گیرند.

اگر به شواهد بیشتری نیاز دارید تا متوجه شوید قابلیت شنوایی به اندازه گوش ارتباطی ندارد، باید این نکته را در نظر داشته باشید که همان‌طور که سن ما افزایش می‌یابد، گوش ما نیز رشد می‌کند اما قابلیت شنوایی ما معمولا کاهش می‌یابد. در طول یک دوره ۵۰ ساله، به صورت متوسط، گوش انسان حدود یک نیم اینچ (۱ سانتی‌متر) رشد می‌کند. در ضمن، این نکته را هم در نظر داشته باشید که از دست دادن شنوایی مرتبط با سن، تجمعی است و حدود یک سوم بزرگسالان دارای ضایعات شنوایی قابل توجهی در سن ۷۵ سالگی هستند.

 

کد خبر: 2600 | 11:00، 1396-11-18 نسخه چاپی ارسال به