آموزش نحوه ثبت نام کانال های تلگرام در پرتال ساماندهی

آموزش نحوه ثبت نام کانال های تلگرام در پرتال ساماندهی
شورای عالی فضای مجازی چندی پیش مصوبه ای داشت مبنی بر الزامی بودن احراز هویت صاحبان کانال های تلگرام با بیش از 5 هزار عضو. وزارت ارشاد نیز ظاهراً عملیات اجرایی این کار را از روز گذشته آغاز کرده است.

به گزارش عصرپایش خبر فوری، به این ترتیب صاحبان کانال های تلگرام با بیش از 5 هزار عضو یک ماه فرصت دارند مشخصات خود را در سامانه ی در نظر گرفته شده برای این کار به ثبت برسانند. امکان ثبت برای تمامی کانال ها فراهم است اما برای کانال های بالای 55 هزار عضو ضروری است. با ما همراه باشید. 

 فرایند ثبت مشخصات در سامانه احراز هویت کانال های تلگرامی چیست؟

 نشانیwww.samandehi.ir برای این منظور در نظر گرفته شده است. کافی است دارندگان کانال های تلگرامی به این سامانه مراجعه کرده و یک حساب  کاربری برای خود ایجاد کنند. سپس با انتخاب گزینه ی افزودن رسانه، اطلاعات کانال تلگرامی خود را وارد کنند.

ایجاد کننده ی کانال جهت تایید این فرایند باید رباتی با شناسه ی iransamandehibot را به صورت موقت به ادمین های کانال خود اضافه کند. سپس شناسه ی iransamandehibot را جست وجو کرده و گفت وگو با این ربات را جهت احراز کانال آغاز کند. برای این منظور لازم است عبارت ویژه ای که سایت ساماندهی در اختیار کاربر قرار می دهد، برای این ربات ارسال شود. به این ترتیب کانال مورد نظر احراز شده و سپس ربات به صورت خودکار از لیست ادمین های کانال حذف می شود.

توضیحات مرکز توسعه ی IT و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد

مرتضی موسویان، رییس مرکز توسعه ی فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این باره گفته است:

وزارت ارشاد مسئول ثبت این کانال هاست و به همین دلیل این کار با استفاده از سامانه ی ساماندهی آغاز شده است که به منظور ثبت سایت های اینترنتی نیز استفاده می شود. 11 هزار و 10 کانال تلگرامی با بیش از 5 هزار کاربر شناسایی شده اند که ملزم به ثبت اطلاعات خود در این سامانه هستند.

 به گفته ی موسویان، پس از ثبت نام دارنده ی کانال، صحت مشخصات اعلام شده از سوی او با استعلام از ثبت احوال ارزیابی می شود. پس از شناسایی فرد، کد منحصر به فردی در اختیار وی قرار داده می شود که شناسه ی الکترونیکی محتوای دیجیتال کانال وی محسوب می شود و باید در کانال قرار داده شود.

کاربرانی که از کانال استفاده می کنند نیز می توانند با کلیک روی این لینک، کانال مربوطه را اعتبارسنجی کنند. به گفته ی رییس مرکز توسعه ی فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این دقیقاً همان کاری است که در ثبت سایت های اینترنتی انجام می شود و تنها تفاوت آن این است که به جای ارائه ی لوگوی هوشمند «رسانه»، لینکی در اختیار کانال های ثبت شده با بیش از 5 هزار کاربر قرار می گیرد و این لینک نشانه ی معتبر بودن کانال است.

 این کار تا چه حد در دنیا مرسوم است؟

وی افزوده است: 

در تمام دنیا نیز فعالیت در فضای مجازی از سوی افرادی انجام می شود که هویت آنها برای دولت مربوطه مشخص است و افراد دارای هویت مجازی و غیر واقعی نیستند؛ بنابراین نمونه های خارجی آن در دنیا وجود دارد و ثبت راه اندازی سایت و کانال در بیشتر کشور های دنیا ازجمله آمریکا مرسوم است. حتی دو سایت خارجی وجود دارد که مشخصه ی واحد محتوای دیجیتال را ثبت می کنند. IP دستگاه هایی که در فضای مجازی مشارکت می کنند با توجه به استفاده از IP نسخه 6 قابل پیگیری است.

 رئیس مرکز رسانه های دیجیتال گفته است: 

به عنوان مثال اگر فردی در آمریکا می خواهد سایت یا کانالی راه اندازی و ثبت کند، با مراجعه به سایت مربوطه می تواند در عرض 3 دقیقه ثبت نام کند. البته در مراحل ثبت نام شرایطی قرار داده شده است که ادمین باید آنها را رعایت کند و اگر یکی از بندها را رعایت نکند، سایت و کانال غیرقابل دسترس می شود و هیچ فرد دیگری و حتی خود فرد ثبت نام کننده نیز نمی تواند از آن استفاده کند. مشخص بودن هویت اشخاص در اکثر کشورها مرسوم و امری ضروری است و رعایت می شود. مرکز فناوری اطلاعات رسانه های دیجیتال هم به عنوان واسط همین کار را انجام می دهد.

چرا مشخصات دارندگان کانال های تلگرامی باید ثبت شود؟

به گفته ی موسویان، صنوف مختلف اعم از اتاق اصناف و اتحادیه های مختلف نسبت به اینکه افرادی بدون داشتن مجوز و پروانه در این فضا اقدام به کارهای تجاری می کنند، اعتراض دارند و معتقدند حداقل باید هویت آنها مشخص باشد. ظاهراً هنوز درباره ی افرادی که در کانال ها فعالیت تجاری انجام می دهند، تصمیمی گرفته نشده است ولی آیین نامه ی ساماندهی کانال ها، اصناف را موظف کرده است مجوز لازم را به این افراد ارائه دهند.

موسویان افزود: 

با راه اندازی سامانه ی احراز هویت، منافع مردم در نظر گرفته شده است؛ چرا که اگر کالا یا سرویسی را از طریق کانال ها دریافت می کنند باید بدانند چه کسی این کالا و خدمات را عرضه می کند و اگر مشکلی پیش آمد، بتوانند شکایت کرده و حق و حقوق از دست رفته و پایمال شده ی خود را احیا کنند. البته اینکه چگونه کاربران می توانند در صورت بروز مشکل شکایت کنند نیز در حال عملیاتی شدن است.

رئیس مرکز رسانه های دیجیتال ادامه داده است: 

بحث نظارت را بر عهده ی خود مردم گذاشته ایم. از آنجایی که در فضای مجازی محتوا و تجارت کالا بدون واسطه انجام می شود؛ مردم بهترین ناظران هستند و می توانند در این زمینه به دولت کمک کنند کانال های کلاهبرداری و ناهنجار شناسایی شوند. مردم می توانند با مراجعه به لینک و کد کانال، تقلبی بودن 
کانال و کانال های دارای محتوای ناهنجار اجتماعی و کلاهبرداری را تشخیص داده و گزارش کنند تا پیگیری شود.

کد خبر: 672 | 17:45، 1395-10-08 نسخه چاپی ارسال به